Zapečené ústřice s máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Ústřice
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 2 polévková lžíce Česnekové máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 355.4 mg
  • Vláknina 7680 mg
  • Vitamín A 7680 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a jemně posekáme. Nakrájíme chléb na kostky. Na pánvičce smícháme oba druhy másla. Petržel jemně posekáme a zamícháme do másla. Rozehřejeme máslo a orestujeme v něm kostky chleba s česnekem.

  • 2

    Propláchneme ústřice na sítě. Naplníme plochou formu s polovinou chlebové směsi.

  • 3

    Rozložíme ústřice na směs a pokryjeme jejím zbytkem.

  • 4

    Posypeme povrch sýrem a pokryjeme vločkami másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu