Mořské plody s mátou
Suroviny
- 300 g Garnát obecný
- 300 g Mušle slávky
- 200 g Chobotnice
- 250 g Fazolové výhonky
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1236 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 603.4 mg
- Vláknina 1830.9 mg
- Vitamín A 1830.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořské plody opláchneme a osolíme. Rybí omáčku smícháme se 4 lžícemi vody, 1/2 lžičkou soli, trochou pepře a cukrem. Výhonky propláchneme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na malé kousky. Mátu opláchneme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek nasekáme na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka dle chuti a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm orestujeme mořské plody, česnek, cibulky a papričky. Poté přidáme mátu a výhonky, ochucenou rybí omáčku a vše na prudkém ohni krátce osmažíme.
-
3
Dochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře, dozdobíme mátovými lístky a podáváme. Jako přílohu můžeme použít dlouhozrnnou rýži.