Omáčka máslová s oříšky a čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 495.7 mg
- Vláknina 12240.5 mg
- Vitamín A 12240.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme v pánvi polovinu másla a osmažíme na něm nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme zeleninový vývar a čočku. Přivedeme k varu a necháme vařit 30 minut bez pokličky, dokud čočka nezměkne. Poté čočku přecedíme.
-
2
V menší pánvi rozpustíme zbývající máslo. Přidáme piniová semínka a mandle a za častého míchání smažíme do zlatova, poté sundáme pánvičku z ohně.
-
3
Pokud nám zbyla čočka, mandle, máslo a piniová semínka, dáme vše do mixéru, přidáme mletý koriandr, zázvor, kmín a mixujeme do hladka.
-
4
Osolíme, opepříme a ozdobíme koriandrem.
-
5
Podáváme s kusy syrové zeleniny.