Artyčoky dušené v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Artyčoky
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1306 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3772.8 mg
  • Vláknina 111498 mg
  • Vitamín A 111498 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odkrojíme tuhé vnější části listy artyčoků. Stonek zkrátíme na 2,5 cm. Každý artyčok rozkrojíme na půlky a oddělíme střed hlavičky. Artyčoky dáme do velké pánve na smažení. Přilijeme olivový olej, aby artyčoky pokrýval do půli. Přidáme bobkový list, stroužky česneku a polovinu nastrouhané citronové kůry.

  • 2

    Pod pokličkou dusíme artyčoky 40 minut. Musí se dusit, ne smažit. Jakmile jsou měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Odstraníme bobkový list.

  • 3

    Artyčoky dáme na talíře, ozdobíme zbývající citronovou kůrou, čerstvou majoránkou a přelijeme trochou citronové šťávy.

Komentáře k receptu