Dušené hlávkové zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 6 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 399.2 mg
- Vláknina 11433.8 mg
- Vitamín A 11433.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přimícháme ocet a cukr.