Mozeček zapečený na lasturách II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1179 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2012.6 mg
- Draslík 575.1 mg
- Vláknina 3941 mg
- Vitamín A 3941 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozeček očistíme, odblaníme a spolu s očištěnými a nakrájenými žampióny podusíme na másle. Vše osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
2
Lastury (pokud nemáme lastury použijeme jednoporcové zapékací misky) vymastíme půlkou sardelového másla. Druhou půlku másla utřeme se sardelemi. Do takto vymazaných lastur navršíme směs a dáme zapéct do rozehřáté trouby na cca 15 min.
-
3
Hotové lastury ozdobíme salátovými listy a přidáme dílek citrónu.
-
4
Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.