Mozeček zapečený na lasturách II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Telecí mozek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 šálek Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2012.6 mg
  • Draslík 575.1 mg
  • Vláknina 3941 mg
  • Vitamín A 3941 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozeček očistíme, odblaníme a spolu s očištěnými a nakrájenými žampióny podusíme na másle. Vše osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 2

    Lastury (pokud nemáme lastury použijeme jednoporcové zapékací misky) vymastíme půlkou sardelového másla. Druhou půlku másla utřeme se sardelemi. Do takto vymazaných lastur navršíme směs a dáme zapéct do rozehřáté trouby na cca 15 min.

  • 3

    Hotové lastury ozdobíme salátovými listy a přidáme dílek citrónu.

  • 4

    Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Komentáře k receptu