Pstruh se smrži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Pstruh
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Fenykl sladký - hlíza
  • 50 g Smrže sušené
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1075 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 1506.1 mg
  • Vláknina 16354 mg
  • Vitamín A 16354 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky.

  • 2

    Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů.

  • 4

    Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče.

  • 5

    Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme

  • 6

    na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky.

  • 7

    Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut.

Komentáře k receptu