Pstruh se smrži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1075 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 154.6 mg
- Draslík 1506.1 mg
- Vláknina 16354 mg
- Vitamín A 16354 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky.
-
2
Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme.
-
3
Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů.
-
4
Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče.
-
5
Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme
-
6
na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky.
-
7
Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut.