Mořský jazyk s kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 500 g Kaštany jedlé
  • 800 g Filé z mořského jazyka
  • 300 g Mascarpone
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 1488.3 mg
  • Vláknina 3014 mg
  • Vitamín A 3014 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína.

  • 2

    Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem.

  • 3

    Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 4

    Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky.

  • 5

    Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje.

Komentáře k receptu