Mořský jazyk s kaštany
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Petržel - nať
- 10 g Bazalka
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 10 g Tymián čerstvý
- 500 g Kaštany jedlé
- 800 g Filé z mořského jazyka
- 300 g Mascarpone
- 250 ml Víno bílé
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 47 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 200.6 mg
- Draslík 1488.3 mg
- Vláknina 3014 mg
- Vitamín A 3014 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína.
-
2
Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem.
-
3
Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C.
-
4
Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky.
-
5
Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.
-
6
Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje.