Cibulky sladkokyselé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 3 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 47.7 mg
- Vláknina 2501.5 mg
- Vitamín A 2501.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy s horkou vodou dáme cibulky, abychom je snadněji oloupali. Oloupeme a rozpůlíme.
-
2
Rozpálíme ve velké pánvi olej, přidáme cibulky, bobkový list, smažíme 6 minut, aby zhnědly.
-
3
Na tenké proužky nakrájíme citronovou kůru, přidáme do pánve společně s medem a cukrem. Smažíme za občasného míchání 3 minuty, aby cibulky lehounce zkaramelizovaly. Přidáme červený vinný ocet a povaříme za občasného míchání 5 minut, aby cibulky změkly a tekutina se vypařila.
-
4
Cibulky přendáme do mísy a ihned podáváme.