Pečené parmice na čerstvých bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 968.5 mg
- Vláknina 4680.3 mg
- Vitamín A 4680.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Parmice zevnitř i zvenku omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Rajčata a citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Rukolu a petrželku omyjeme, lístky petrželky otrháme. Velkou zapékací mísu vymastíme olejem a naskládáme do ní ryby. Rozdělíme na ně petrželku, bobkové listy, rajčata a citron. Osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a zakryjeme alobalem.
-
2
Pečeme na střední liště trouby cca 40 min. Na posledních 5 min. odstraníme alobal. Rucolu natrháme, rozložíme na talíře, na ni rozdělíme ryby a ihned podáváme.