Brambory s pažitkou a máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 698 mg
  • Vláknina 8485.5 mg
  • Vitamín A 8485.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučné brambory (takové, co se rychle rozvářejí) dobře omyjeme a ve slupce je dáme vařit do osolené vody. Pažitku a řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a dáme do mísy, (případně dosolíme podle chuti) a rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a řeřichou. Podáváme horké.

Komentáře k receptu