Candát s ořechovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 197.1 mg
- Draslík 199.6 mg
- Vláknina 5891.8 mg
- Vitamín A 5891.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 250 °C. Petrželku opláchneme, osušíme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek najemno nasekáme.
-
2
Toastový chléb nakrájíme na kousky a spolu s ořechy rozmixujeme. Promícháme s petrželkou, žloutky, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Filety z candáta omyjeme, pokapeme citronovu šťávou, osolíme a opepříme. Na rozpáleném másle z obou stran osmahneme. Vyjmeme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ořechovou směsí a pečeme na středním roštu cca 8-10 minut.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši.