Candát s ořechovou krustou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Candát obecný
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 199.6 mg
  • Vláknina 5891.8 mg
  • Vitamín A 5891.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 250 °C. Petrželku opláchneme, osušíme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek najemno nasekáme.

  • 2

    Toastový chléb nakrájíme na kousky a spolu s ořechy rozmixujeme. Promícháme s petrželkou, žloutky, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Filety z candáta omyjeme, pokapeme citronovu šťávou, osolíme a opepříme. Na rozpáleném másle z obou stran osmahneme. Vyjmeme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ořechovou směsí a pečeme na středním roštu cca 8-10 minut.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši.

Komentáře k receptu