Brokolicová terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 75 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 406.6 mg
  • Vláknina 8916 mg
  • Vitamín A 8916 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici vaříme ve slané vodě do změknutí cca 6 minut. Vyndáme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 75 ml vody, ve které se vařila brokolice, necháme zchladnout v misce, promícháme se želatinou a necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.

  • 2

    Do kastrolu nalijeme mléko, vmícháme žloutek a zahříváme, až nestéká ze lžíce. Necháme zchladnout.

  • 3

    Několik růžiček brokolice necháme na zdobení. Polovinu uvařené brokolice nakrájíme najemno a zbytek rozmixujeme se žloutkovým mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme nakrájenou brokolici, muškátový oříšek, želatinu, sůl, pepř a promícháme. Smetanu ušleháme a vmícháme do směsi.

  • 4

    Formu vymažeme olejem a nalijeme do ní směs, přikryjeme a necháme cca 3 hodiny vychladit. Vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme růžicemi brokolice a nastrouhanými plátky mrkve.

Komentáře k receptu