Pečené hrušky s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 29 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 413.6 mg
- Vláknina 16331.3 mg
- Vitamín A 16331.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi přivedeme k varu víno, přidáme citronovou kůru a šťávu, med, cukr a hřebíčky. Vaříme asi 5 minut bez pokličky, dokud se tekutina částečně neodpaří. Přidáme hrušky, zakryjeme pokličkou a vaříme je asi 5 minut, dokud nezměknou. Hrušky vyjmeme a necháme vychladnout. Štávu, v níž se hrušky vařily, přecedíme.
-
2
Máslo, cukr a pomerančovou kůru ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce, mleté mandle a ušleháme dohladka.
-
3
Hrušky vyskládáme do formy a posypeme je 1/2 připraveného množství malin. Zalijeme ušlehanou směsí, uhladíme a pečeme 30 minut. Těsto by mělo být na omak tuhé.
-
4
Mezitím vlijeme do hrnce šťávu, kterou jsme uschovali, a přivedeme ji k varu. Vaříme přibližně 5 minut, dokud se nevyvaří tolik štávy, aby jí zbyly asi 3 lžíce. Teplotu v troubě zvýšíme na 230 °C, koláč přelijeme připravenou směsí a pečeme ještě 5 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout, ozdobíme zbývajícími malinami.