Pečené hrušky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 150 g Maliny
  • 150 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pomeranče
  • 10 g Citronová kůra
  • 20 g Cukr moučkový
  • 200 ml Víno bílé
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 413.6 mg
  • Vláknina 16331.3 mg
  • Vitamín A 16331.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi přivedeme k varu víno, přidáme citronovou kůru a šťávu, med, cukr a hřebíčky. Vaříme asi 5 minut bez pokličky, dokud se tekutina částečně neodpaří. Přidáme hrušky, zakryjeme pokličkou a vaříme je asi 5 minut, dokud nezměknou. Hrušky vyjmeme a necháme vychladnout. Štávu, v níž se hrušky vařily, přecedíme.

  • 2

    Máslo, cukr a pomerančovou kůru ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce, mleté mandle a ušleháme dohladka.

  • 3

    Hrušky vyskládáme do formy a posypeme je 1/2 připraveného množství malin. Zalijeme ušlehanou směsí, uhladíme a pečeme 30 minut. Těsto by mělo být na omak tuhé.

  • 4

    Mezitím vlijeme do hrnce šťávu, kterou jsme uschovali, a přivedeme ji k varu. Vaříme přibližně 5 minut, dokud se nevyvaří tolik štávy, aby jí zbyly asi 3 lžíce. Teplotu v troubě zvýšíme na 230 °C, koláč přelijeme připravenou směsí a pečeme ještě 5 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout, ozdobíme zbývajícími malinami.

Komentáře k receptu