Salát ze zelí a jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 258.6 mg
  • Vláknina 9986.8 mg
  • Vitamín A 9986.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme zelí a nakrouháme, osolíme a necháme odležet.

  • 2

    Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je nadrobno. Přidáme k nakrouhanému zelí.

  • 3

    Očistíme mrkev, nastrouháme a přidáme k zelí a jablkům.

  • 4

    Smícháme majonézu se skořicí, solí, špetkou cukru a dochutíme šťávou z citronu. Pak ji vmícháme do již připraveného salátu ze zelí.

  • 5

    Salát servírujeme a navrchu jej posypeme nahrubo rozsekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhaným sýrem s petrželkou.

Komentáře k receptu