Salát ze zelí a jablek
Suroviny
- 70 g Sýr Eidam cihla 30%
- 300 g Zelí hlávkové bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Jablka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 258.6 mg
- Vláknina 9986.8 mg
- Vitamín A 9986.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme zelí a nakrouháme, osolíme a necháme odležet.
-
2
Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je nadrobno. Přidáme k nakrouhanému zelí.
-
3
Očistíme mrkev, nastrouháme a přidáme k zelí a jablkům.
-
4
Smícháme majonézu se skořicí, solí, špetkou cukru a dochutíme šťávou z citronu. Pak ji vmícháme do již připraveného salátu ze zelí.
-
5
Salát servírujeme a navrchu jej posypeme nahrubo rozsekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhaným sýrem s petrželkou.