Paella s masem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Sůl
  • 100 g Petržel - nať
  • 200 g Vepřová kýta
  • 8 g Pepř cayenský
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika zelená
  • 3 g Šafrán
  • 20 g Estragon
  • 350 g Rýže Arborio
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.3 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 7565 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 910 mg
  • Vláknina 9701.7 mg
  • Vitamín A 9701.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán zalijeme v misce horkou vodou. Do vroucí vody dáme na 2 minuty povařit krevety, scedíme a odložíme na později.

  • 2

    Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme 3 minuty za stálého míchání, až cibule zesklovatí.

  • 3

    Přidáme šafrán i s nálevem, prolisovaný česnek, kajenský pepř, papriku a další 2 minuty restujeme. Přihodíme pokrájené papriky a rajčata a 3 minuty povaříme.

  • 4

    V míse smícháme rýži a bylinky a za stálého míchání je přihodíme na pánev. Zalijeme polovinou vývaru a nezakryté vaříme 10 minut na mírném ohni, občas protřepeme obsah na pánvi, nemícháme.

  • 5

    Po 10 minutách dolijeme zbytek vývaru, povaříme dalších 8 minut, odstavíme, vmícháme krevety, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a necháme dojít.

  • 6

    Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu