Paella s masem a krevetami
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Rajčata
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Sůl
- 100 g Petržel - nať
- 200 g Vepřová kýta
- 8 g Pepř cayenský
- 3 g Paprika mletá sladká
- 100 g Paprika zelená
- 3 g Šafrán
- 20 g Estragon
- 350 g Rýže Arborio
- 60 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1.3 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 20 g
- Sodík 7565 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 910 mg
- Vláknina 9701.7 mg
- Vitamín A 9701.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šafrán zalijeme v misce horkou vodou. Do vroucí vody dáme na 2 minuty povařit krevety, scedíme a odložíme na později.
-
2
Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme 3 minuty za stálého míchání, až cibule zesklovatí.
-
3
Přidáme šafrán i s nálevem, prolisovaný česnek, kajenský pepř, papriku a další 2 minuty restujeme. Přihodíme pokrájené papriky a rajčata a 3 minuty povaříme.
-
4
V míse smícháme rýži a bylinky a za stálého míchání je přihodíme na pánev. Zalijeme polovinou vývaru a nezakryté vaříme 10 minut na mírném ohni, občas protřepeme obsah na pánvi, nemícháme.
-
5
Po 10 minutách dolijeme zbytek vývaru, povaříme dalších 8 minut, odstavíme, vmícháme krevety, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
-
6
Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.