Omáčka z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 153 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé jahody zbavíme stopek, omyjeme je a necháme okapat. Vložíme je do mísy, zalijeme horkým sirupem, přilijeme džus, vanilkovou esenci a necháme vychladnout. Jahody rozmačkáme šťouchadlem a omáčku dáme do lednice vychladit.