Salát z jablek a sýra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Jablka
  • 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 81 mg
  • Vláknina 2443 mg
  • Vitamín A 2443 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka zbavíme jádřince, oloupeme, nakrájíme na kostičky a v míse zakapeme šťávou z citronu a pomeranče, sýr nakrájíme na kostičky, přidáme k jablkům, zakápneme worcesterem a olejem. Do směsi vmícháme jemně posekanou petrželovou nať, mírně osolíme, promícháme a hned podáváme.

Komentáře k receptu