Slepičí ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mrkev kořen
  • 160 g Kedlubna
  • 1500 g Pórek
  • 500 g Slepice
  • 60 g Cibule
  • 250 g Houby čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 450 ml Vývar slepičí
  • 150 ml Víno bílé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 253.2 mg
  • Draslík 1534.3 mg
  • Vláknina 22570.8 mg
  • Vitamín A 22570.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu omyjme, očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Přendáme do hrnce, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky.

  • 3

    Vše podlijeme vývarem a vínem a přiklopené vaříme 90 minut.

  • 4

    Uvařenou zeleninu vyjmeme z vývaru, rozmixujeme a vrátíme zpět.

  • 5

    Houby pokrájíme a orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do omáčky.

  • 6

    Smetanu smícháme se žloutky, dobře rozmícháme a opatrně zamícháme do omáčky.

Komentáře k receptu