Slepičí ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 100 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 253.2 mg
- Draslík 1534.3 mg
- Vláknina 22570.8 mg
- Vitamín A 22570.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu omyjme, očistíme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Přendáme do hrnce, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
-
3
Vše podlijeme vývarem a vínem a přiklopené vaříme 90 minut.
-
4
Uvařenou zeleninu vyjmeme z vývaru, rozmixujeme a vrátíme zpět.
-
5
Houby pokrájíme a orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do omáčky.
-
6
Smetanu smícháme se žloutky, dobře rozmícháme a opatrně zamícháme do omáčky.