Kuřecí rizoto na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 62 g
- Sodík 2039 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 936.5 mg
- Vláknina 6485 mg
- Vitamín A 6485 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme a opepříme, vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, vmícháme prolisovaný česnek a tymián, zakryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin uležet.
-
2
Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi 10 minut z každé strany dozlatova, vyjmeme na prkénko a nakrájíme na proužky.
-
3
Mezitím v hrnci osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme rýži, zmírníme oheň a 2 minuty restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až se víno vyvaří. Stále mícháme a po naběračkách přiléváme vývar, vždy počkáme, až se vyvaří a přilijeme další. Rýže je hotová, když je vláčná a krémová. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný parmezán a podáváme s proužky kuřecího masa ozdobené snítkou tymiánu.