Kuřecí rizoto na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže Arborio
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 8 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1254 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 2039 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 936.5 mg
  • Vláknina 6485 mg
  • Vitamín A 6485 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme a opepříme, vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, vmícháme prolisovaný česnek a tymián, zakryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin uležet.

  • 2

    Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi 10 minut z každé strany dozlatova, vyjmeme na prkénko a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Mezitím v hrnci osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme rýži, zmírníme oheň a 2 minuty restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až se víno vyvaří. Stále mícháme a po naběračkách přiléváme vývar, vždy počkáme, až se vyvaří a přilijeme další. Rýže je hotová, když je vláčná a krémová. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný parmezán a podáváme s proužky kuřecího masa ozdobené snítkou tymiánu.

Komentáře k receptu