Salát z drůbežích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra drůbeží
  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Rajčata
  • 100 ml Ocet rýžový
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 7 mg
  • Draslík 1685.2 mg
  • Vláknina 11639.8 mg
  • Vitamín A 11639.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra pokrájíme na větší kousky, orestujeme 3 minuty na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přilijeme 50ml octa z cherry a restujeme ještě 1 minutu.

  • 3

    Špenát omyjeme a naskládáme na servírovací talíř.

  • 4

    Polijeme zbytkem octa.

  • 5

    Poklademe restovanými játry a kousky rajčat.

  • 6

    Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu