Indonéské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 13 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 199.7 mg
- Vláknina 6975.2 mg
- Vitamín A 6975.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme vodou a necháme dobře okapat.
-
2
40ml olej rozehřejeme v hrnci, přidáme pokrájený česnek, cibuli.
-
3
Necháme chvilku osmažit a poté přisypeme rýži.
-
4
Smažíme 2 minuty, poté podlijeme mlékem, osolíme, přidáme kurkumu.
-
5
Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 20 minut.
-
6
Na zbytku oleje osmahneme kuřecí maso.
-
7
Uvařenou rýži promícháme s kari a kuřecími kousky.
-
8
Ozdobíme pokrájenou paprikou a okurkou.