Telecí řízky s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 23 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 165.9 mg
- Draslík 677.4 mg
- Vláknina 79.5 mg
- Vitamín A 79.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě.
-
2
Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle.
-
3
Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé.
-
4
Maso vyjmeme z pánve.
-
5
Na pánev přidáme pokrájenou šalotku, povaříme 2 minuty.
-
6
Poté podlijeme vínem, povaříme 3 minuty a přilijeme smetanu.