Mořské plody v páře
Suroviny
- 150 g Garnát obecný
- 150 g Olihně
- 125 g Krabí maso mražené
- 5 g Cukr krupice
- 60 g Zelí hlávkové bílé
- 60 g Kari pasta
- 20 g Koriandr čerstvý
- 10 g Limetková kůra
- 250 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 4 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 15 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 229.8 mg
- Draslík 321.8 mg
- Vláknina 935.2 mg
- Vitamín A 935.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garnáty a oliheň nakrájíme na kousky. Smícháme je s polovinu kokosového mléka. Ke zbylé polovině mléka přidáme kari pastu a rozmícháme. Na závěr přidáme krabí maso, cukr a přidáme rozšlehané vejce a rybí omáčku.
-
2
Zelnými listy vyložíme žáruvzdornou misku a dovnitř rozdělíme bazalku. Nalijeme směs s krabím masem a zakryjeme ji alobalem. Do woku nalijeme 5 cm vody a položíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu. Vložíme do něj misku s krabím masem a mořské plody. Vaříme v páře asi 20 minut. Podáváme je ozdobené koriandrem, nakrájenými lístky limety a chilli papričkami.