Hovězí vařené na niti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Hovězí svíčková
  • 180 g Mrkev kořen
  • 90 g Celer - nať
  • 200 g Pórek
  • 180 g Cibule
  • 3 g Pepř černý celý
  • 2 g Hřebíček
  • 20 g Sůl
  • 2500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 1430 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 812 mg
  • Vláknina 4546 mg
  • Vitamín A 4546 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.

  • 2

    Přisypeme koření a přidáme bylinky.

  • 3

    Zalijeme vodou a přisypeme sůl.

  • 4

    Uvedeme k varu a vaříme 50 minut.

  • 5

    Poté vložíme maso na jednom konci pevně ovázaném nití.

  • 6

    Zavěsíme na vařečku položenou přes hrnec.

  • 7

    Vaříme 20 minut.

  • 8

    Vařené maso servírujeme pokrájené na plátky s oblohou z vařené zeleniny.

Komentáře k receptu