Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 32 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1868.1 mg
- Vláknina 38564.2 mg
- Vitamín A 38564.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černé fazole namáčíme ve vodě nejlépe přes noc. Musíme tedy počítat s tím, že polévku budeme vařit až druhý den, kdy vodu z fazolí slijeme a necháme je v sítu okapat.
-
2
Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a fazole v něm povaříme zprudka 2 minuty. Poté oheň stáhneme a fazole vaříme na velmi mírném ohni přibližně 2 hodiny.
-
3
Ovarové koleno omyjeme. Přidáme ho do hrnce k fazolím a spolu vaříme ještě dalších 50-60 minut.
-
4
Červenou feferonku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
-
5
Po době vaření vyndáme koleno z hrnce a necháme trochu zchladnout. Okrájíme maso od kosti. Maso a feferonku dáme zpět do hrnce s fazolovou polévkou. Nyní ji ochutíme tabascem, solí a pepřem.
-
6
Sušenou šunku překrojíme napůl a srolujeme do malých ruliček.
-
7
Hotovou velmi hustou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme šunkovými ruličkami.