Krůtí ragú s brokolicí
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 500 g Krůtí prsa
- 200 ml Víno bílé
- 300 ml Smetana 12% (konzumní)
- 40 ml Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 117.3 mg
- Draslík 774.1 mg
- Vláknina 5648.3 mg
- Vitamín A 5648.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná rajčata, cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky.
-
2
Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Zalijeme vínem, přidáme smetanu, balsamico, uvedeme do varu. Vmícháme brokolici, chvíli povaříme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, rajčata a opečené maso. Pokrm podle chuti osladíme, osolíme a opepříme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.