Krůtí ragú s brokolicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 500 g Krůtí prsa
  • 200 ml Víno bílé
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 774.1 mg
  • Vláknina 5648.3 mg
  • Vitamín A 5648.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná rajčata, cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky.

  • 2

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Zalijeme vínem, přidáme smetanu, balsamico, uvedeme do varu. Vmícháme brokolici, chvíli povaříme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, rajčata a opečené maso. Pokrm podle chuti osladíme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu