Kuřecí kapsy se sýrem a pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 1212.5 mg
- Vláknina 7205 mg
- Vitamín A 7205 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce důkladně smícháme sýr s pestem. Kuřecí řízky opatrně přidržíme dlaní a uděláme hluboký zářez vprostřed, aby tak vznikla kapsa. Tu nejdříve nasolíme a potom naplníme směsí sýra a pesta. Spíchneme párátkem, aby se kapsa neotvírala, porce masa osolíme, rozložíme na tác, přikryjeme a necháme v lednici 30 minut odležet.
-
2
Mezitím si připravíme zálivku. Olej, pažitku a rajčata rozmixujeme dohladka v mixéru, přidáme sůl, pepř a šťávu z citronu.
-
3
Odleželé maso rozložíme na dno pekáčku vymazaného olivovým olejem a pečeme asi 15 minut z každé strany. Servírujeme na listu ledového salátu, zalité zálivkou.