Štýrská dýňová polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 150 g Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej dýňový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 13.7 mg
  • Draslík 684.2 mg
  • Vláknina 4646.8 mg
  • Vitamín A 4646.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme z ní jadérka a vláknité části. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Brambory a cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Na rozehřátém másle podusíme dýni a cibuli. Poté přidáme brambory, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme znovu k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 25 min.

  • 3

    Dýňová semínka nasucho osmahneme na pánvi. Kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. 1,5 lžíci smetany rozmícháme a přidáme do ní kopr. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Polévku rozmixujeme, rozdělíme do misek, pokapeme zbytkem smetany, olejem a posypeme dýňovými semínky. Podáváme s ochucenou smetanou.

Komentáře k receptu