Cuketová musaka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Cuketa
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Cibule
  • 500 g Brambory
  • 70 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 170 ml Mléko polotučné
  • 170 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 245.8 mg
  • Draslík 1272.7 mg
  • Vláknina 13101 mg
  • Vitamín A 13101 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nasekanou cibuli s česnekem necháme zesklovatět na oleji. Přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata a chvíli povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Smícháme mléko, smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Směs osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme do ní oloupané, na plátky nakrájené brambory, omyté, na plátky nakrájené cukety, bylinky, rajčata s cibulí a sýrovou omáčkou. Každou vrstvu mírně osolíme. Vrchní vrstvu tvoří sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla.

  • 4

    Pokrm zapékáme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

Komentáře k receptu