Povidlová omáčka rychlá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Voda pitná
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - jahodový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 12.2 mg
  • Vláknina 693.3 mg
  • Vitamín A 693.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povidla v rendlíku rozšleháme s vodou, poté vmícháme skořici, umletý hřebíček a strouhanou pomerančovou kůru. Povidla vaříme do hladké hmoty, do níž zamícháme ve vodě rozšlehaný pudinkový prášek s cukrem. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu