Jahelná kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 450 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 122.9 mg
  • Vláknina 10757.8 mg
  • Vitamín A 10757.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1573.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme vařit do horké vody se špetkou soli. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko a pilně mícháme. Když jsou jáhly měkké, servírujeme. Na talířích polijeme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem se skořicí.

Komentáře k receptu