Jahelná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 28 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 122.9 mg
- Vláknina 10757.8 mg
- Vitamín A 10757.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1573.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme vařit do horké vody se špetkou soli. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko a pilně mícháme. Když jsou jáhly měkké, servírujeme. Na talířích polijeme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem se skořicí.