Jehněčí kýta pečená na bramborách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1029 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 64 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 256.5 mg
- Draslík 1958.3 mg
- Vláknina 11077.1 mg
- Vitamín A 11077.1 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Vše přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme tymián.
-
2
Kýtu vykostíme, prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Maso přendáme do mísy s bramborami. Pečeme při 210 °C 35 minut.
-
3
Poté maso zabalíme na 10 minut do alobalu.
-
4
Brambory zalijeme horkým vývarem a pečeme ještě 10 minut.