Ovčí sýr zapečený s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 391.8 mg
- Vláknina 1424.8 mg
- Vitamín A 1424.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do trouby vložíme plech a rozpálíme ji na 225 °C. Čtyři kousky alobalu potřeme olejem. Sýr opláchneme studenou vodou, rozpůlíme a vlhkým nožem nakrájíme na plátky. Rozložíme je na alobal. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Šalotky oloupeme a rozkrojíme na plátky. Rajčata i cibulku rozdělíme na sýr, ochutíme solí, pepřem, posypeme paprikou a oreganem. Pokapeme zbytkem oleje, alobaly uzavřeme do balíčků a zapečeme cca 12-15 minut v troubě.
-
2
Po vyjmutí balíčky otevřeme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.