Zelenina v cizrnovém těstíčku
Suroviny
- 200 g Mouka cizrnová
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Cuketa
- 150 g Lilek
- 150 g Brokolice
- 100 g Paprika červená
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 hrst Petržel - nať
- 2 špetka Sůl
- 1 l Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2470 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 314 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 794.1 mg
- Vláknina 19897 mg
- Vitamín A 19897 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.3 mg
- Vitamín E 41.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a smícháme s 1 lžící oleje a kořením. Přilijeme 0,25 l vlažné vody a vymícháme hladké těstíčko.
-
2
Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Mrkev, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Petrželku opláchneme a lístky otrháme. Promícháme je se zeleninou.
-
3
Olej rozpálíme na 180 °C. Zeleninu postupně namáčíme v těstíčku a v oleji smažíme 4-5 minut dozlatova. Osušíme na kuchyňské utěrce a udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C. Podáváme teplé.