Zelenina v cizrnovém těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka cizrnová
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Cuketa
  • 150 g Lilek
  • 150 g Brokolice
  • 100 g Paprika červená
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2470 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 314 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 794.1 mg
  • Vláknina 19897 mg
  • Vitamín A 19897 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.3 mg
  • Vitamín E 41.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a smícháme s 1 lžící oleje a kořením. Přilijeme 0,25 l vlažné vody a vymícháme hladké těstíčko.

  • 2

    Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Mrkev, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Petrželku opláchneme a lístky otrháme. Promícháme je se zeleninou.

  • 3

    Olej rozpálíme na 180 °C. Zeleninu postupně namáčíme v těstíčku a v oleji smažíme 4-5 minut dozlatova. Osušíme na kuchyňské utěrce a udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu