Omáčka z rajčat a chilli papriček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.6 mg
  • Vláknina 3063.3 mg
  • Vitamín A 3063.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si vroucí vodu, krátce do ní ponoříme omytá rajčata, která předtím nařízneme ostrým nožem na kříž. Ihned je zase zchladíme, oloupeme slupku a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Chilli papričky omyjeme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánev dáme olej, rozehřejeme a lehce osmahneme cibuli s česnekem. Ihned přidáme nakrájená rajčata a chilli papričky. Promícháme.

  • 3

    Přidáme silný drůbeží vývar, ochutíme solí a pepřem. Sejmeme z ohně a rozmixujeme ručním mixérem.

  • 4

    Zelené bylinky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme. Několik lístečků petržele dáme stranou na ozdobu. Zbytek nasekáme najemno. Bylinky vmícháme do omáčky.

  • 5

    Omáčku necháme asi 5 minut odpočinout. Podáváme s bagetkami nebo jiným vhodným pečivem a na talíři dozdobíme lístky petržele.

Komentáře k receptu