Vietnamské závitky
Suroviny
- 100 g Kuřecí maso vařené
- 100 g Garnát obecný
- 25 g Nudle rýžové
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Cukr palmový
- 16 ks Rýžový papír
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Zázvor celý
- 0.5 hrst Máta
- 0.5 hrst Koriandr čerstvý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 5 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 95 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 54.6 mg
- Draslík 401.1 mg
- Vláknina 7516.1 mg
- Vitamín A 7516.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýžové papíry dáme vždy 2 k sobě a ponoříme do vlažné vody, aby zvláčněly. Po vyjmutí rozložíme zdvojené vedle sebe na pracovní plochu a zakryjeme vlhkou utěrkou.
-
2
Na náplň nejprve zalijeme rýžové nudle vroucí vodou a krátce necháme nabobtnat. Salát propláchneme a osušíme. Cibulku nakrájíme na tenké proužky. Čtvrtinu okurky odkrojíme, oloupeme, odstraníme semínka a spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na tenké nudličky. Zbytek okurky nasekáme na kolečka.
-
3
Nudle slijeme, necháme okapat a nůžkami nastříháme. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s nudlemi, uvařenými a vyloupanými garnáty, zeleninovými nudličkami, cibulí a sezamovým olejem.
-
4
Na každý rýžový papír položíme list salátu, do středu lžíci náplně a několik lístků bylinek. Obě strany přeložíme do středu, stiskneme a srolujeme. Závitky obložíme zbytkem salátu, okurkovými kolečky a bylinkami.
-
5
Na dip očistíme chilli papričku, odstraníme semínka, oloupeme česnek a zázvor. Společně s praženými burskými oříšky vše najemno nasekáme. Smícháme rybí omáčku, ocet a cukr, přidáme nasekané přísady, důkladně promícháme a podáváme k závitkům.