Vývar z drůbežích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 104 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 95 mg
- Vláknina 5664.5 mg
- Vitamín A 5664.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme.
-
2
Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou odstraníme tuk a pěnu.
-
3
Přecezený vývar můžeme použít jako základ omáček, nebo jej podáváme s vařenými nudlemi jako polévku.