Vývar z drůbežích kostí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 180 g Mrkev kořen
  • 60 g Celer - nať
  • 3 g Tymián sušený
  • 2 g Hřebíček
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý celý
  • 2 ks Kuřecí skelety
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 57 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 95 mg
  • Vláknina 5664.5 mg
  • Vitamín A 5664.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme.

  • 2

    Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou odstraníme tuk a pěnu.

  • 3

    Přecezený vývar můžeme použít jako základ omáček, nebo jej podáváme s vařenými nudlemi jako polévku.

Komentáře k receptu