Česneková polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pesto
  • 30 g Česnek
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 684.7 mg
  • Vláknina 7297.5 mg
  • Vitamín A 7297.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlená rajčata poklademe v jedné vrstvě řezem dolů do pekáče. Grilujeme asi 3 minuty, až slupky ztmavnou.

  • 2

    Rajčata vyndáme a vložíme do kastrolu, dusíme do změknutí ve vlastní šťávě za stálého míchání.

  • 3

    Rozmixujeme je a prolisujeme jemným sítem.

  • 4

    Ve větším hrnci zpěníme na oleji najemno nakrájenou cibuli a polovinu z pěti nadrobno nakrájených stroužků česneku. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaná rajčata, zbytek česneku, vaříme ještě cca 5 minut.

  • 5

    Podle chuti osolíme, opepříme. Na stůl dáme pesto, které si můžeme přidat do polévky.

Komentáře k receptu