Slanečkové filé v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Slaneček
  • 100 g Cibule
  • 100 g Olej rostlinný
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 10 ks Nové koření celé
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 835 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 1856.9 mg
  • Vláknina 54035.5 mg
  • Vitamín A 54035.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 805.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, omyjeme a vykostíme. Namočíme je do mléka zředěného 1:1 vodou nejméně na 12 hodin.

  • 2

    Slanečky vyjmeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli krátce spaříme vroucí vodou s kořením, nakrájíme na kolečka a střídavě se slanečky vrstvíme do čisté sklenice.

  • 3

    Vše zalijeme olejem a necháme 12 hodin proležet v chladničce.

Komentáře k receptu