Slanečkové filé v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 1856.9 mg
- Vláknina 54035.5 mg
- Vitamín A 54035.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 805.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, omyjeme a vykostíme. Namočíme je do mléka zředěného 1:1 vodou nejméně na 12 hodin.
-
2
Slanečky vyjmeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli krátce spaříme vroucí vodou s kořením, nakrájíme na kolečka a střídavě se slanečky vrstvíme do čisté sklenice.
-
3
Vše zalijeme olejem a necháme 12 hodin proležet v chladničce.