Marinované grundle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 4 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1346.6 mg
- Vláknina 56453.5 mg
- Vitamín A 56453.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybky vykucháme, očistíme, omyjeme a dobře osolíme. Urovnáme je do kameninové nádoby a necháme 1-2 dny stát.
-
2
Potom grundle vyjmeme a propláchneme ve studené vodě.
-
3
V hrnci svaříme vodu s octem a kořením. Grundle proložíme plátky oloupané cibule, zalijeme horkým kořeněným nálevem a přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu.
-
4
Necháme několik dní proležet v chladničce.