Italské telecí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 701.9 mg
- Vláknina 5591.5 mg
- Vitamín A 5591.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej a vložíme telecí maso, přisypeme citronovou kůru, stroužky česneku a tymián a maso z každé strany osmažíme. Potom kotlety a česnek vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
-
2
V pánvi rozpálíme zbytek oleje a během 3 minut v něm zprudka osmažíme lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a dusíme ještě 3 minuty, nebo dokud není měkký. Opepříme.
-
3
Telecí kotlety rozdělíme na talíře a podáváme je s česnekem a lilkem.