Pečené kuře na másle a ořeších

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 40 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Salát hlávkový
  • 50 ml Olej olivový
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1109 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 1631 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 250.8 mg
  • Vláknina 16395 mg
  • Vitamín A 16395 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme rozměklé máslo, prolisovaný česnek, sůl, pepř, nastrouhané ořechy a nasekanou petrželku.

  • 2

    Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou a každou porci natřeme vrstvou ochuceného másla. Na dno pekáčku nalijeme olivový olej, rozložíme na něj kuřecí čtvrtky, na každou položíme plátek citronu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu a půl a pravidelně podléváme vypečenou šťávou. Servírujeme na listu salátu, ozdobené čerstvým kolečkem citronu.

Komentáře k receptu