Lilková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 508.6 mg
- Vláknina 12960 mg
- Vitamín A 12960 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do trouby vložíme lilek a kapii a pečeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme.
-
2
Rozehřejeme olej, za pravidelného míchání do něj vsypeme česnek a rajčata a smažíme je 2 minuty. Potom přisypeme lilek, kapie, přilijeme vývar, vše opepříme. Zeleninovou směs přivedeme k varu a na mírném plameni ji vaříme 4 minuty. Hrnec sejmeme z plotny a necháme trochu vychladnout
-
3
Zeleninu i s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme ji. Směs znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme 3-5 minut, dokud se neprohřeje.