Salát pollo Rosso
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 40 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Olivy černé
- 60 g Cibulka jarní
- 10 g Tabasco
- 200 g Salát Rosso
- 40 g Máta
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 2 ks Avokádo
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 874.2 mg
- Vláknina 11852.7 mg
- Vitamín A 11852.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso potřeme olejem, okořeníme oreganem, osolíme a opepříme. Maso grilujeme kůží dolů 8 minut, potom je obrátíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany. Přendáme na talíř a necháme vychladnout.
-
2
Na dresink smícháme ve velké míse citrónovou šťávu s tabaskem a oreganem a postupně k nim přiléváme olej. Přimícháme jarní cibulku.
-
3
Maso nakrájíme na proužky, zalijeme dresinkem a v pokojové teplotě je necháme 15 minut marinovat.
-
4
Přisypeme olivy, mátu, petrželku a rajčata, salát důkladně promícháme. Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme do salátu. Salát ještě jednou lehce promícháme, osolíme a opepříme. Talíř ozdobíme listy salátu a samotný salát s avokádem a kuřecím masem na nich servírujeme.
-
5