Treska na olivách a bílém víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Treska aljašská
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 12 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 4120 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1137.8 mg
  • Vláknina 28059.4 mg
  • Vitamín A 28059.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce tresky urovnáme do nízké zapékací mísy, polijeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme fenyklem a nakonec přelijeme bílým vínem.

  • 2

    Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a tresku pečeme 15-20 minut. Poté přidáme vypeckované černé olivy a pečeme ještě 5 minut.

  • 3

    Pokrm podáváme horký, ozdobený plátky omytého pomeranče (nebo citronu).

Komentáře k receptu