Kuře s mátou a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 200 g Salát hlávkový
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 50 g Citronová kůra
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 50 g Máta
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 dl Med včelí
  • 1 dl Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 347.1 mg
  • Vláknina 3281.3 mg
  • Vitamín A 3281.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší nekovové míse smícháme nasekanou mátu, med, olej a limetkovou šťávu, osolíme, opepříme. Řízky z kuřecích stehen spíchneme párátkem, aby se nerozbalovaly, a ponoříme do marinády tak, aby byly celé zakryté. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odležet v lednici.

  • 2

    Rozpálíme grilovací pánev a maso opékáme rovnoměrně za častého potírání marinádou, aby zůstalo šťavnaté. Mezitím připravíme omáčku z jogurtu, máty a nastrouhané citronové kůry.

  • 3

    Z hotového masa vyjmeme párátka a servírujeme na salátových listech s jogurtovým dipem v misce zvlášť.

Komentáře k receptu