Kuře s mátou a medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 347.1 mg
- Vláknina 3281.3 mg
- Vitamín A 3281.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší nekovové míse smícháme nasekanou mátu, med, olej a limetkovou šťávu, osolíme, opepříme. Řízky z kuřecích stehen spíchneme párátkem, aby se nerozbalovaly, a ponoříme do marinády tak, aby byly celé zakryté. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odležet v lednici.
-
2
Rozpálíme grilovací pánev a maso opékáme rovnoměrně za častého potírání marinádou, aby zůstalo šťavnaté. Mezitím připravíme omáčku z jogurtu, máty a nastrouhané citronové kůry.
-
3
Z hotového masa vyjmeme párátka a servírujeme na salátových listech s jogurtovým dipem v misce zvlášť.