Pečená kachna s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 80 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Játra kachní
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2199 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 197 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 269.5 mg
  • Draslík 398.8 mg
  • Vláknina 9630 mg
  • Vitamín A 9630 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme kachnu, osolíme, okmínujeme.

  • 2

    Vložíme ji do pekáče prsíčky dolů a upečeme dozlatova.

  • 3

    Asi 20 minut před koncem pečení přidáme kachní játra a upečeme je.

  • 4

    Každou porci obložíme dušenými jablky. Jablka připravíme takto: zbavíme je slupky a jádřinců, nakrájíme na silnější plátky, posypeme cukrem, pokapeme bílým vínem a podusíme je na másle do poloměkka.

  • 5

    Upečená játra nakrájíme na plátky a vmícháme do jablek. Mírně je prohřejeme a na povrchu posypeme loupanými, na nudličky nakrájenými jablky.

  • 6

    Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Komentáře k receptu