Pečená kachna s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2199 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 197 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 269.5 mg
- Draslík 398.8 mg
- Vláknina 9630 mg
- Vitamín A 9630 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme kachnu, osolíme, okmínujeme.
-
2
Vložíme ji do pekáče prsíčky dolů a upečeme dozlatova.
-
3
Asi 20 minut před koncem pečení přidáme kachní játra a upečeme je.
-
4
Každou porci obložíme dušenými jablky. Jablka připravíme takto: zbavíme je slupky a jádřinců, nakrájíme na silnější plátky, posypeme cukrem, pokapeme bílým vínem a podusíme je na másle do poloměkka.
-
5
Upečená játra nakrájíme na plátky a vmícháme do jablek. Mírně je prohřejeme a na povrchu posypeme loupanými, na nudličky nakrájenými jablky.
-
6
Jako příloha je nejvhodnější rýže.