Zavařené houby v láku
Suroviny
- 5 g Křen
- 35 g Cukr krupice
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 1 g Jalovec
- 2 g Pepř černý celý
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Deko
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 0.25 l Ocet kvasný lihový
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Houby černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 87 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 65 mg
- Vláknina 9126 mg
- Vitamín A 9126 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.
-
2
Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.
-
3
Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.
-
4
Po dvou minutách lák odstavíme.
-
5
Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.
-
6
Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
-
7
Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.
-
8
Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.