Nakládané okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 1 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1020.3 mg
- Vláknina 10500 mg
- Vitamín A 10500 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve okurky očistíme, poté je necháme zhruba 3 hodiny ve vodě.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vodu, cukr, ocet a deko.
-
3
Okurky naskládáme do velké zavařovací sklenice, vrchovatě zalijeme připraveným lákem a důkladně zavíčkujeme.
-
4
Vložíme do chladničky a za 8 dní konzumujeme.